Vi sätter Sveriges barn i rörelse

Att vara danslärare

Funkykidz finns i 3 olika åldersgrupper 2-3år, 4-5år och 6-8år. Åldersgrupperna och innehållet är anpassat efter vad barnen befinner sig motoriskt.

Bliss Dance Academy är vårt koncept för våra äldre elever. Bliss finns i två olika åldersgrupper och i tre olika dansstilar Bliss Street, Bliss Disco och Bliss Cheer. Bliss Street finns för åldersgrupperna 8-11år och 11-14år Bliss Disco och Cheer finns för 8-11år.

För att undervisa Funkykidz eller Bliss krävs en grundutbildning. Därefter avlägger du ett licensprov och får en certifiering. För att behålla din licens behöver du gå på fortutbildningar 2 gånger per år. Danslärare kan endast undervisa på träningsanläggningar som innehar licens för Funkykidz och Bliss Dance Academy. 2 ggr per år får du nytt program och material för din kurs. Materialet består av:

  1. Film
  2. Musik
  3. Kursplan

För att ta del av koreografier och musiken på nätet behöver du vara inloggad    

 

Kvalitetskrav

Som danslärare för Funkykidz och Bliss kommer du att sätta avtryck i mångas hjärtan. Du blir en förebild och både barn och föräldrar skall kunna känna sig trygga med dig och din kompetens. Därför ställer vi höga krav på dig som skall undervisa våra koncept.

  • Du ska vara glad och framåt
  • Ha en dans- eller instruktörsbakgrund
  • Ta ansvar för alla dina 10 veckor under terminen
  • Följa våra riktlinjer och organisation

För att hålla en hög och jämn kvalité på alla klasser har vi kontinuerliga fortutbildningar inför varje ny termin.

Dispens

Om du av någon anledning har tillfälligt uppehåll i ditt instruerande kontaktar du oss så registrerar vi dig för dispens. Vill du återuppta ditt instruerande inom ett år kontaktar du .

Blir du vilande mer än ett år behöver du filma om din licensfilm och skicka till oss.

Licensiering för Licenstagare

Efter grundutbildning skall du filma dig och din lektion tillsammans med elever. Du har 6 månader på dig att göra detta från och med grundutbildningsdagen. Din film skickas till för bedömning.

Du kommer sedan att få ett protokoll hemskickat med anteckningar om din lektion. Maxpoäng på denna bedömning är 100p. Du behöver ha minst 65 p för att bli godkänd. Efter godkänt prov får du en licens. Skulle du inte nå upp till minst 60 poäng behöver du filma om och skicka in inom 3 månader.

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå